Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

...με τους Βορριάδες




Σίγουρα αναγνώστη θα 'χεις αρχίσει ν' απορείς και να πιστεύεις πως τούτο δω το ιστολόγιο διακατέχεται από εμμονές. Τη μια "...με τους "Βορριάδες" " (http://ortsarw.blogspot.com/2009/12/blog-post.html), την άλλη "...με τους ήχους των παλιών καιρών" (http://ortsarw.blogspot.com/2010/12/blog-post.html), είναι και κομμάτι αγριευτική η φυσιογνωμία του καλλιτέχνη, "τι τον πιάνει κάθε χρόνο και ποστάρει τη φωτογραφία του" θ' αναρωτιέσαι.

Πάμε λοιπόν πάλι από την αρχή. Τα πάντα γύρω από αυτό το ιστολόγιο περιστρέφονται γύρω απ' το ταξίδι. Αυτός είναι ο σκοπός και ο λόγος ύπαρξής του (http://ortsarw.blogspot.com/2009/10/blog-post_3390.html), οι περισσότερες αναρτήσεις συνδέονται μ' αυτό και, τελοσπάντων, αυτή είναι η μούρλα και η πετριά του γράφοντα. Κι αν δεν μπορείς την ώρα που το ορέγεσαι να μπουκάρεις σ' ένα βαπόρι και να την κάνεις απ' τη Σκατόπολη της μιζέριας, της μουρτζουφλιάς, του χάους και της κατάθλιψης, αφήνεις να το κάνουν άλλοι για σένα μ' ένα τρόπο διαφορετικό για ένα ταξίδι αλλιώτικο από τ' άλλα.

Τώρα πια, με την εμπειρία των δύο προηγούμενων χρόνων, έχεις κι εσύ φίλε αναγνώστη άποψη και εικόνα για το εν λόγω μπάρκο. Ήχοι με ρυθμούς και μελωδίες από ένα διαφορετικό τόπο και χρόνο, με στίχους και φωνές νοσταλγικές, με μια δόση μελαγχολίας αλλά και μια διάθεση ανάτασης. Ανθρώποι και μορφές που σήμερα πια δε συναντάς συχνά, έχουνε μια στάση στο χώρο κι ένα βλέμμα που σε ξαφνιάζει, σε καθηλώνει, σε διαβάζει τι καπνό φουμάρεις κι ύστερα σε γδύνει. Γιατί σου λέει, αυτό είναι το ζητούμενο: βγάλε τη μάσκα, άνοιξε τα μάτια σου να δεις, με τ' αυτιά σου ν' απολαύσεις και με τη φαντασία σου να φύγεις· κι ό,τι βαραίνει και σκοτεινιάζει την ψυχή σου, σήκως με αφοβιά να το πετάξεις, να το ξεράσεις, να βγει από το μέσα σου, ν' αλαφρύνεις.

Τέτοιο είναι και φέτος το ταξίδι, ίδιες οι μέρες και ώρες αφιξοαναχώρησης, 16 του Οκτώβρη το παρθενικό. Το βαπόρι όμως άλλαξε, "Δες το αλλιώς" αυτή τη φορά, πιο εναλλακτικά, πιο ροκ. Γιατί πιο ροκ είναι οι καιροί που ζούμε.

Μόλα όλα, πρόσω αργά η αριστερή. Ο πλοίαρχος και το πλήρωμα σας καλωσορίζουν και σας εύχονται να έχετε ένα άνετο ταξίδι. Ο καιρός προβλέπεται άστατος, θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι, "Βορριάδες".


Μεζεδοπωλείο
«ΔΕΣ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ»
Από Κυριακή 16 Οκτωβρίου,
Στις 14:30
Ηρώων Πολυτεχνείου 38,
Πλατεία Βίγλας, Μελίσσια
Τηλ.:210-6139025

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου